ГолосUA
13:59 04/06/2010

У питаннях демаркації українського кордону із сусідами влада керується напрацюваннями своїх попередників — експерт

У питаннях демаркації українського кордону із Росією, Молдовою та Білоруссю Президент Віктор Янукович та його команда керуються напрацюваннями своїх помаранчевих та біло-сердечних попередників.

Таку думку висловив заступник генерального директора Центру Разумкова, керівник напрямку «Європейський вибір Уряду змін» Валерій Чалий на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

Експерт нагадав, що ще попередником міністра закордонних справ Костянтина Грищенка Петром Порошенком були досягнуті певні домовленості у питаннях демаркації українських кордонів із сусідніми країнами. І якщо з Росією та Молдовою у цьому питанні вдалося досягнути певних успіхів, то з Білоруссю такого прогресу і за прем’єрства Ю.Тимошенко не було.

«Ще минулого року були досягнуті серйозні політичні рішення по деяких напрямках. Міністр закордонних справ Петро Порошенко визначив це як один з пріоритетів діяльності, хронічні проблеми оформлення кордонів з Білорусією, з Молдовою, з Росією. Тобто вже тоді були досягнуті певні політичні рішення, що вже майже було рішення по договору з білорусами, початок демаркації придністровської ділянки кордону з Молдовою і вже тоді було політичне рішення по ратифікації, підписанню та запровадження в дію договору по кордону суходолу з Росією», — нагадав він.

Відтак, за словами В. Чалого, частково успіхам у питанні переділу кордонів В. Янукович та його команда завдячують своїм попередникам.

«Тобто напрацьовані політичні рішення чинна влада, коли прийшла, просто продовжувала. І якщо з Росією рішення було досягнуто, а з Молдовою дещо процес загальмував, то з Білоруссю ми мали все таки проблеми», — сказав В. Чалий.

Нагадаємо, на 28 травня була запланована зустріч президентів України і Білорусії Віктора Януковича й Олександра Лукашенка в Батурині Чернігівської області.

Цими днями в ЗМІ з’явилася інформація про те, що зустріч була зірвана в зв’язку з відмовою Мінська завершити процедуру вступу в силу угоди про державний кордон.

Н. Виноградська />  

Читайте также по теме