ГолосUA
13:28 28/07/2010

У Податкової вистачає повноважень — Тігіпко

Віце-прем’єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко виступає проти розширення повноважень Державної податкової адміністрації, що пропонуються проектом Податкового кодексу.

Про це він повідомив в інтерв’ю українським ЗМІ.

"Самі принципові дискусії будуть іти довкола питання щодо того, посилювати чи не посилювати адміністрування податків. На мій погляд, нині у Податкової цілком достатньо прав і повноважень, і розширювати їх не бачу сенсу", — сказав він.

С. Тігіпко також зазначив, що наразі Кабінет Міністрів разом з підприємцями й представниками бізнес-асоціацій конструктивно й ретельно працюють над кожним розділом проекту кодексу.

"До доопрацювання кодексу ми активно залучаємо фахівців з Європейської бізнес-асоціації, Американської торговельної палати. Ми уважно аналізуємо досвід інших країн", — повідомив віце-прем’єр.

Зокрема, С. Тігіпко повідомив, що нещодавно вивчав досвід роботи податкової служби в Грузії, а нині очікує інформацію про податкову систему країн Балтії.

Нагадаємо, віце-прем’єр з питань економіки Сергій Тігіпко називав достатніми для вдосконалення Податкового кодексу 150 поправок.

17 червня Верховна Рада прийняла розроблений Кабінетом Міністрів проект Податкового кодексу (законопроект №6509) у першому читанні.

8 липня парламент вирішив винести проект Податкового кодексу на всенародне обговорення.

Рада доручив Кабміну узагальнити результати такого всенародного обговорення й до 5 вересня подати їх у парламент. />  
За матеріалами: Дело, Українські Новини
 

Читайте также по теме