ГолосUA
09:18 29/04/2010

У подіях у Верховній Раді винні однаково і коаліція, і опозиція — політолог

У подіях у Верховній Раді 27 квітня, які відбувались під час ратифікації угоди про Чорноморський флот, несуть відповідальність рівносильно як опозиція, так і коаліція.

Про це сказав голова правління Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володмир Фесенко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Безумовно, те, що відбулось 27 квітня — це безпрецедентна подія. У нас було багато прикладів блокування трибуни у Верховній Раді, але не було кидання яєць, не було димових засад і не було такого ступеня жорстокості, агресії та насильства, які продемонстрували парламентарі. І в цьому сенсі, на превеликий жаль, ці події стали нищівним ударом по авторитету українського парламентаризму в очах міжнародної спільноти. А також авторитету Української держави”, — зауважив політолог.

За його словами, відповідальність за ці події лежить однаково і на опозиції, і на коаліції. “За межі парламентської етики і парламентської культури вийшли як представники Партії регіонів, так і представники БЮТ та НУ-НС. Тому одні, маю на увазі опозицію, знаючи, як розв’яжуться події, при великому бажанні могли заблокувати трибуну ще в четвер і не влаштовувати показові шоу. А інші, маю на увазі коаліцію, знаючи, що готують опоненти, а те, що вони знали, було очевидно з того, що охоронці спікера прийшли до зали з парасольками, могли не допустити такого хаосу. І те, що всі закордонні телеканали зобразили нас як варварів ХХІ століття — це вина усіх представників у Верховній Раді”, — підсумував Фесенко.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме