ГолосUA
09:38 08/01/2009

У Польщі запасів газу вистачить на три тижні

У Польщі з вечора 7 січня почалося обмеження споживання газу промисловими об’єктами.

Про це повідомив «Главред».

За даними віце-прем’єра Польщі Вальдемара Павляка, країна має достатні запаси газу, щоб утримати у стабільному стані національну економіку протягом трьох тижнів.

В.Павляк обговорив у середу ввечері ситуацію з постачаннями газу до Польщі з президентом Лехом Качиньським, погляди якого на вирішення газового конфлікту України і Росії відрізняються від урядових позицій.

Крім того В.Павляк заявив, що зустріч, яка тривала 40 хвилин, мала на меті погодження позиції президента й уряду щодо газового конфлікту напередодні візиту Л.Качиньського до Чехії і прем’єра Дональда Туска — до Словаччини.

«Як уряд, так і президент підкреслюють необхідність якнайшвидшого вирішення газового спору», — сказав В.Павляк журналістам після зустрічі з президентом.

За даними польських ЗМІ, Л.Качиньський планує сьогодні у Празі обговорити російсько-український газовий конфлікт із владою Чехії, яка 1 січня головує в Європейському Союзі.

Сьогодні ж Д.Туск відвідає Братиславу, де відбудеться надзвичайний саміт країн Вишеградської групи (Польща, Чехія, Угорщина і Словаччина), присвячений газовому спору.

Раніше Л.Качиньський, за даними польських ЗМІ, заявив, що Польща повинна стати на бік України у газовій суперечці з Росією.

Нагадаємо, що у Польщі вранці 7 січня припинено постачання російського газу через українську газотранспортну систему (через яку імпортується 40% загального обсягу імпорту газу).

 

Читайте также по теме