ГолосUA
11:47 24/05/2010

У Польщу доставили американські ракетні комплекси протиповітряної оборони «Patriot»

Американські ракетні комплекси протиповітряної оборони (ППО) «Patriot» у супроводі підрозділу американських військовослужбовців прибули в Польщу.

Протягом найближчих двох років озброєння використовуватимуться в учбових цілях на ротаційній основі. При цьому за кожною установкою будуть закріплено від 100 до 150 американських військовослужбовців.

Відповідно до підписаної 20 серпня 2009 року у Варшаві польсько-американської угоди про розміщення на території Польщі протиракетної бази США, ракети розміщені поблизу м. Мораг на півночі Польщі, приблизно в 60 км від Калінінградської області і російського кордону.

У уряді США сподіваються, що в перспективі Польща може стати частиною нової, модифікованої системи ПРО США, створення якої Вашингтон планує завершити до 2020 року. Згідно із заявами американського керівництва, розгортання зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) «Patriot» в Польщі спрямоване проти Ірану і Північної Кореї, з чим категорично не згодні в російському військовому відомстві. На цю тему раніше висловлювався Президент Росії Дмитро Медведєв, котрий заявив, що розміщення елементів американською стратегічною ПРО в Східній Європі чітко демонструє антиросійську спрямованість глобальної протиракетної системи США, а розміщення в Польщі ракет-перехоплювачів дальньої дії не переслідує інших цілей, окрім російських міжконтинентальних балістичних ракет.

За матеріалами: РБК-Україна />  

Читайте также по теме