ГолосUA
09:24 11/11/2008

У Полтаві обурені фільмом каналу “Россия” про Полтавську битву

 Полтавська міська влада обурена фільмом “Полтавская баталия: 300 лет спустя”, який російський телеканал “Россия” транслював 6 листопада. Про це йдеться у заяві керівника прес-служби міської ради Віктора Кіктя. />  “Спілкуючись з численними друзями й знайомими, переконався: вони шоковані й обурені побаченим. Точніше тим, як двоє земляків – полтавців, претендуючи представляти російську громаду міста, подали ситуацію в Полтаві. Неправдивішого і тенденційнішого матеріалу годі підібрати, тож немає сумніву, що це було зроблено навмисне», — йдеться у заяві.
 За інформацією “Корреспондент.нет”, земляки-полтавці, які фігурували у фільмі – це журналіст Юрій Погода та голова громадської організації «Російська громада Полтави» Віктор Шестаков.
 На думку Віктора Кіктя, інформація, подана у фільмі, зашкодить нормальним стосункам міської влади із російською стороною та гідному святкуванню 300-річчя Полтавської битви.
 Через таку ситуацію, зазначає посадовець, російська громада міста, яка б мала першою долучитися до підготовки, тепер може й не зробити цього.

“Одні залишають білий, а інші чорний слід в стосунках між народами. Хочеться сподіватись, що російські засоби масової інформації, громадські організації підтримають позитивні процеси у Полтаві з тим, щоб нащадки учасників подій трьохсотрічної давнини могли гідно вшановувати світлу пам’ять полеглих під Полтавою”, — резюмує Віктор Кікоть.

 

Читайте также по теме