ГолосUA
09:42 26/09/2008

У Полтавській області знищено понад 9 тисяч пігулок «Екстезі»

У Потавській області працівниками СБУ знищено понад 9 тисяч пігулок «Екстезі» — особливо небезпечної речовини МДМА, включеної до списку № 2 Таблиці № 1 "Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, обіг яких заборонено". Як повідомили у прес-центрі СБУ, нааркотики було знищено у присутності спеціальної комісії, керівного складу СБ України в Полтавській області та представників засобів масової інформації. 

Партію пігулок було вилучено з незаконного обігу у Сергія П. при спробі збуту у жовтні 2006 року. Правопорушника затримали у результаті проведення спільної операції СБ України та правоохоронних органів іноземних держав з перекриття контрабандного каналу надходження з країн Західної Європи на територію України психотропної речовини МДМА.

Прибуток наркоділка у разі продажу такої кількості наркотичної речовини міг би скласти понад 700 тисяч гривень.

За матеріалами кримінальної справи, розслідуваної УСБУ в Полтавській області, судом Октябрьського району м. Полтави винесено вирок стосовно громадянина України Сергія П. та визнано винним у вчинені злочину, передбаченого ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Злочинця засуджено до 3 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте также по теме