ГолосUA
07:14 03/12/2010

У понеділок підприємці розіб’ють ще друге наметове містечко

 

В понеділок, 6 грудня, протестувальники обіцяють повернутися на Майдан з новим наметовим містечком.

Про це розповів генеральний координатор акції протесту, член страйкового комітету, юрист Олександр Данилюк в інтерв'ю Радіо Свобода.

“У нас в понеділок відбудеться досить велика акція протесту в Києві. Ми маємо намір відновити наметове містечко і вирішимо щодо подальших форм протесту. Ми плануємо боротися далі. Як технічно це забезпечити, складно сказати через 15 хвилин після того, як в центрі міста відбулась “нацистська акція зачищення”, — сказав він.

При цьому він зауважив, що ліквідація попереднього наметового містечка міліцією та силовиками є “насправді дуже неправильним кроком з боку влади, який не сприяє спільному діалогу”. “Якщо влада розраховує на те, що заборонивши мирні акції, вона залишиться без акцій спротиву, то вона помиляється. Якщо людям не залишити мирні акції, то вони будуть протестувати зовсім в інший, більш агресивний, спосіб”, — наголосив О. Данилюк.

Нагадаємо, в ніч на п'ятницю, 3 грудня, із застосуванням спецпідрозділів Міністерства внутрішніх справ було розібрано наметове

color="#000000"> містечко підприємців на Майдані.

color="#000000">С
color="#000000">таном на 5 годину ранку Майдан був оточений чотирма кордонами співробітників МВС. В руках вони тримали шоломи, при цьому співробітники МВС були озброєні гумовими кийками.

Комунальні служби Києві під наглядом міліції розібрали намети та завантажили їх на вантажівки, щоб вивезти з Майдану.

Підприємці, які залишилися на ніч на Майдані, не чинили спротиву міліції.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...