ГолосUA
19:17 04/02/2011

У понеділок стане відома вартість «Укртелекому»

Сьогодні останній день проведення робіт з оцінки пакета акцій державного оператора зв'язку «Укртелекому».

«За нашим договором з ФДМ, сьогодні — останній день проведення робіт. Вже в понеділок ми передамо всю інформацію відомству. Фонд вивчить її, і в разі необхідності, зробить свої зауваження. У такому разі, після їх доопрацювання звіт знову буде поданий фонду, після чого відомство зможе зробити пропозицію учаснику конкурсу », — пояснив Олексій Амфітеатров.

У той же час інформацію про те, у скільки був оцінений пакет акцій держоператора, в компанії назвати відмовилися, посилаючись конфіденційність.

Раніше експерти заявляли, що незалежний оцінювач — консалтингова фірма «Острів» може оцінити державний пакет акцій компанії «Укртелеком» приблизно на рівні або трохи вище стартової ціни, затвердженої ФДМ, та пропозиції компанії ESU, яка є єдиним претендентом на покупку оператора.

Нагадаємо, фірма запропонувала заплатити за держпакет акцій підприємства на 10 гривень більше стартових 10,5 млрд. гривень. Зокрема, такої думки дотримується фінансовий аналітик Astrum Investment Management Денис Бєлов.

Нагадаємо, 6 січня 2011 пройшов конкурс з відбору компанії-оцінювача, яка зробить експертну оцінку пакета акцій підприємства. Конкурс був оголошений ФДМУ 22 грудня 2010. У результаті оцінку проводить ЗАТ «Консалтингова фірма« Острів».

За матеріалами: Дело

Читайте также по теме