ГолосUA
07:35 02/04/2010

У портах України зменшився транзит — Мінтранс

Незважаючи на те, що загальні показники переробки вантажів в портах зросли на 4,3%, в Одеському, Миколаївському, Южному, Ізмаїльському портах спостерігається зменшення транзиту.

Про це повідомив міністр транспорту та зв’язку України Костянтин Єфименко, повідомила прес-служба Міністерства.

Він зобов’язав начальників морських торговельних портів України, в яких останнім часом знизились показники вантажопереробки, звітувати про причини та надати пропозиції щодо покращення ситуації.

«Було б зрозуміло, якби показники трьох місяців цього року порівнювали до 2008 року, спостерігаючи невеликий спад в переробці вантажів. Але ж йдеться про співвідношення з кризовим 2009 роком, коли об’єми вантажопотоків взагалі катастрофічно впали… В усіх галузях економіки намітився досить активній ріст виробництва, а показники вантажопереробки у портах чомусь знизились», — зазначив міністр.

Він доручив Державній адміністрації морського та річкового транспорту запланувати звіти начальників окремих морських торговельних портів, які мають особисто доповісти щодо причин падіння як вантажопереробки у цілому, так і транзитних перевезень зокрема. Від керівників цих підприємств міністр очікує конкретних пропозицій відносно повернення вантажопотоків та залучення нових.

«Досить бути статистами і підраховувати втрати. Треба глибше вникати в ситуацію, аналізувати її та вживати таких заходів, які сприятимуть залученню додаткових вантажів в наші порти — таким є головне завдання для морської галузі», — підкреслив Костянтин Єфименко.

 

Читайте также по теме