ГолосUA
16:55 04/10/2010

У портах впроваджується обробка суден ще до прибуття на борт контролюючих органів

У Одеському морському торговельному порту вперше в історії застосований принцип «вільної практики» в роботі з вантажним судном: вантажні операції розпочинаються відразу після швартовки судна до причалу без прибуття на борт представників контролюючих органів.

Про це повідомили в  прес-службі Мінтрансзв’язку.

1 вересня за новою схемою було оброблено контейнеровоз MSC Camantha. Одразу ж після швартування почалася обробка судна, а контролюючі органи провели всі необхідні операції пізніше – після вивільнення свої представників. На сьогодні нова технологія погоджена для суден, що приходять на всі контейнерні термінали порту.

Фактично нововведення призведе до скорочення часу обробки судна, що особливо важливе для лінійних контейнеровозів. За попередніми оцінками, заощадження часу складе до 1,5 години на судно, що в середньому за рік може скласти 700 судногодин (25 діб), за які можна додатково прийняти близько 25 суден.

Слід зазначити, що після остаточної доробки ця практика планується до введення в інших вітчизняних портах. У Державній адміністрації морського і річкового транспорту від її застосування очікують збільшення прибутків судновласників та портів, а також повернення об’ємів вантажопотоків, які було втрачено під час світової фінансово-економічної кризи.

  />  

 

Читайте также по теме