У позбавленні мандатів депутатів-сумісників не зацікавлена жодна з фракцій — Макеєнко

 

Голова Регламентного комітету Володимир Макеєнко вважає, що у позбавленні мандатів депутатів-сумісників не зацікавлена жодна з фракцій у Верховній Раді.

 

Про це він повідомив у кулуарах парламенту, передав кореспондент ГолосUA.

 

Він зазначив, що окрім восьми депутатів-сумісників від парламентської більшості, є також низка депутатів від опозиції, які суміщають свій депутатський мандат із іншими посадами. Зокрема, за його словами, це голова фракції НУ-НС Микола Мартиненко, який одночасно очолює комітет з питань палива та енергетики, Оксана Білозір (НУ-НС), яка є заступником голови Національної комісії з питань українців за кордоном, Таріел Васадзе (БЮТ) — президент Української автомобільної корпорації, Михайло Волинець (БЮТ) — голова незалежної профспілки гірників України, Владислав Каськів (НУ-НС) — керівник робочої групи з економічних реформ національних проектів, Олександр Клименко (НУ-НС) — фінансовий директор лізинг-центру, Геннадій Москаль (НУ-НС) — президент юридичної компанії “Правозахист”, Віталій Данілов (БЮТ) — президент футбольної ліги “Прем'єр-ліга” та інші.

 

“Таким чином, ви бачите, що у вирішенні питання депутатів-сумісників зацікавлені всі, адже це стосується всіх фракцій”, — зауважив В. Макеєнко.

 

При цьому він наголосив на тому, що всі депутати-сумісники від ПР написали заяви і Регламентний комітет їх розглянув та ухвалив відповідні рішення. “Проекти постанов по цим депутатам, вже роздані у Верховній Раді і тепер питання за Погоджувальною радою”, — зазначив В. Макеєнко.

 

Він визнав, що це питання впродовж кількох останніх тижнів було у порядку денному парламентської сесії, але до його розгляду не доходила черга.

Читайте также по теме