Лана Лисовская
07:13 26/11/2010

У ПР визнали, що не усі пропозиції підприємців до Податкового кодексу були враховані

 

size="4">У Партії регіонів визнають, що не усі пропозиції підприємців до Податкового кодексу були враховані 

size="4">Про це заявив у вечірньому ефірі Національного радіо народний депутат від Партії регіонів, перший заступник голови бюджетного комітету Владислав Лук'янов, передав кореспондент Голос
size="4">UA
size="4">.

size="4">«Головна ідея — це ввести відповідальність податківців перед бізнесом. Вона сприймається суспільством. Але, на жаль, не усі питання були узгоджені .Є частина питань, які підприємці порушують, маючи на те підстави. Але є й інша точка зору, яку теж хотілося, щоб люди почули і робили висновки», — зазначив В.Лук'янов. 

size="4">Аналізуючи систему оподаткування, народний депутат зауважив, що ті громадяни, які одержують офіційну зарплату, справно платять податки. «Якщо вчитель, міліціонер, робітник підприємства, електрозварювальник, будь-хто отримує, наприклад, 2 тисячі – 2. 400 гривень. Середня зарплата по Україні коливається у цих межах. І вони сплачують 15 відсотків податку на доходи фізичних осіб з 2 тисяч гривень. Це десь 300 гривень. І плюс вони сплачують 36-37 відсотків, залежно від галузі, де вони працюють, до Пенсійного фонду. Тобто, можемо порахувати. Це десь буде 740 гривень. Тобто, разом 1040 гривень сплачує лікар , вчитель і т.д. Є запитання: чому люди, які працюють на державу, які надають соціальні послуги, навчають наших дітей, сплачують тисячу гривень, маючи 2 тисячі гривень доходу, в той самий час, коли підприємець у цій ситуації сплачує 200 гривень єдиного податку, отримуючи доходи значно більші», — сказав В. Лук'янов.

size="4">За його словами, більшість підприємців не відмовляються від того , щоб сплачувати податки. «Бізнес лякає той рівень корупції, який склався у державі за останні роки. Це дійсно проблема, яку варто виправляти», — наголосив нардеп.

Читайте также по теме