ГолосUA
05:20 09/04/2010

У ПР заспокоїли суддів КСУ – звільнень не буде

Лідер опозиції не має повноважень для звільнення суддів Конституційного Суду України.

Про це міністр юстиції Олександр Лавринович заявив в ефірі «5 каналу».

«Що стосується звільнення, то я хочу сказати, що всі судді Конституційного Суду можуть почуватися абсолютно спокійно, тому що їх можуть звільнити тільки ті, хто призначав, відповідно до процедури і з наявністю аргументації. Лідер опозиції таких прав немає, як і прем’єр міністр, яким донедавна був лідер опозиції», — наголоси він.

За його словами, погрози опозиції та особисто Юлії Тимошенко про звільнення суддів КСУ за прийняття «злочинного рішення», спрямовані на те, аби «тиснути на суддів та принижувати їх гідність».

Водночас О. Лавринович висловив обурення тим, що судді КСУ дозволили собі розголосити таємницю нарадчої кімнати, внаслідок чого рішення КСУ стало відомо ще до його оголошення.

Нагадаємо, що напередодні лідер опозиції Ю. Тимошенко заявляла про наявність фактів спроб підкупу та залякування суддів КСУ чинною владою. Також вона погрожувала ініціювати звільнення суддів, у разі прийняття ними «незаконного рішення». Водночас, як відомо ГПУ відмовилась порушувати справу у підозрі в корупції проти суддів КСУ на підставі матеріалів, наданих опозицією.

Нагадаємо, 7 квітня КСУ оприлюднив рішення, згідно якого депутати, які не входять в склад коаліції, мають право входити у більшість у Верховній Раді.

А. Береза

 

Читайте также по теме