ГолосUA
12:25 31/12/2008

У Президента обіцяють, що проблем із газом не буде

Незважаючи на перебіг міжурядових переговорів щодо поставок російського газу, громадяни України будуть і надалі забезпечені природнім газом у необхідних для власного споживання обсягах.

Про це заявив перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак, повідомили у прес-службі глави держави.

«Україна накопичила у своїх сховищах достатні запаси газу, що дозволить забезпечувати внутрішні потреби протягом тривалого часу. Окрім того, постачання комунальних послуг для населення, передусім теплопостачання, має відбуватись строго за визначеним графіком та відповідно до сплачених населенням рахунків», — сказав він.

Олександр Шлапак наголосив, що у зв’язку з цим Президент України попередив керівників місцевої влади усіх рівнів щодо неприпустимості використання ситуації, яка склалась на міжурядових переговорах, для прикриття власних прорахунків у сфері житлово-комунального господарства.

Заступник голови Секретаріату також зазначив, що Україна та Російська Федерація «були і залишаються стратегічними партнерами.

«Теж саме стосується країн Європейського союзу. Відповідно Україна гарантує технологічне забезпечення надійного і безперебійного транспортування своєю територією російського природного газу до європейських країн», — наголосив він.

На думку Олександра Шлапака, анонсований російською стороною штаб з підготовки до припинення подачі газу в Україну є скоріше політичним інструментом тиску.

«Використання нашими партнерами "воєнної" риторики на зразок "штаб", "фронт" тощо ми розцінюємо, радше, як емоційні зриви, ностальгію за часами, коли відповіді на складні питання давалися з позиції сили», — зазначив він, додавши, що «перебіг газових переговорів — не привід для занепокоєння громадян України». 

Читайте также по теме