Вита Середа
06:07 23/12/2010

У проекті Держбюджету на освіту закладено на 10 мільйонів менше, ніж торік — мер Черкас

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">У 2011 році на галузь освіти Черкас в Держбюджеті закладено 180 мільйонів гривень, що на 10 мільйонів менше, ніж торік. 

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Про це заявив міський голова Черкас Сергій Одарич під час прямого ефіру на місцевому телеканалі, передав кореспондент ГолосUA.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Було у нас на галузь освіти 190 мільйонів у цьому році. На наступний рік по заробітній платі ми маємо приріст 16% (середня заробітна плата зросла на підставі рішень Верховної Ради, і це потягнуло за собою тарифну сітку). Ми маємо всюди, у всіх позиціях видатків індекс інфляції плюс 9%. По енергоносіях — газ подорожчав. І, очевидно, відбудеться зростання — плюс 30%. Тобто, загалом, в середньому видатки зростають щонайменше на 20% порівняно з минулим роком. А держава нам виділила не 190 мільйонів гривень на цей рік, а 180 мільйонів. Тому поки що не зрозуміло, яким чином, зберігши всі школи і дошкільні заклади, можна всіх працівників забезпечити заробітною платою”, — зауважив мер Черкас.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Він також запевнив, що буде домагатися зустрічі із Президентом та Прем'єр-міністром, щоб якимось чином виправити ситуацію, що склалася. “Потрібно щоб держава або скоротила кількість послуг, які мають надаватися, або додала ті кошти, які вона повинна додати для виконання її повноважень. Бо повноваження міста — це житлово-комунальна сфера: дороги, вулиці, освітлення, житлові будинки і все”, — сказав С. Одарич.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">За його словами, на галузь освіти щорічно витрачається найбільша кількість коштів. “8% усіх видатків у галузі освіти ми витрачаємо на харчування дітей (безкоштовні обіди для учнів 1-4 класів), 12% — це енергоносії, і решта 80% — це заробітна плата вчителям. Із цих коштів ми жодної копійки не можемо виділити на капітальні ремонти, бо грошей не вистачає навіть на заробітну плату. Принаймні, два останні роки працівники змушені навіть у відпустку ходити за власний рахунок для того, щоб цих коштів вистачило”, — підсумував мер.

 

Читайте также по теме