ГолосUA
18:27 16/07/2010

У рамках навчань «Сі бриз — 2010» відпрацьована операція із затримання судна-порушника

Відповідно до плану українсько-американських навчань “Сі бриз – 2010”, на рейді порту Одеси відбулося навчання із затримання та догляду судна-порушника.

Про це повідомила прес-служба  Кабміну.

У заході брали участь катери “Одеса” та “Аметист” Одеського загону морської охорони Державної прикордонної служби України, представники Берегової охорони США та підрозділ спецпризначення Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

За планом цього навчання прикордонники вирішили зупинити та провести огляд судна-порушника, роль якого виконував “Аметист”. Але “порушник” намагався втекти, проводячи маневри та ставлячи димову завісу.

Коли всі заходи, передбачені законодавством України для попередження порушників державного кордону були виконані, але воно не підкорилося вимогам прикордонників, а на його борту помітили озброєних людей, на допомогу прикордонникам було викликано підрозділ спеціального призначення ВМС ЗС України.

На двох швидкісних катерах типу “Вілард” спецназівці підійшли до “Аметиста” і взяли його штурмом.

За словами командира підрозділу спеціального призначення капітана 3-го рангу Володимира Жука, після того, як команду судна-порушника було роззброєно та закуто у наручники, він дав дозвіл на прибуття на судно доглядової команди. При перевірці вантажу, окрім зброї було знайдено радіоактивні речовини, тому судно під конвоєм супроводили до Одеського порту та поставили до причалу. />  

 

Читайте также по теме