ГолосUA
13:43 08/09/2009

У Росії можуть заборонити продавати пиво з лотків

До Державної думи Росії внесений законопроект, спрямований на заборону роздрібного продажу пива і напоїв, що виготовляються на його основі, в кіосках, наметах, з рук і лотків.

Автором законодавчої ініціативи виступив депутат від фракції "Справедлива Росія" Антон Беляков. У пояснювальній записці до документа він підкреслив, що свого часу держава зробила відповідальний крок, заборонивши продаж в кіосках горілки та інших міцних напоїв. Проте, за його словами, зараз пиво і пивний алкоголізм є набагато більшою загрозою "адже йому виявилися особливо схильними неповнолітні".

"Зараз середній вік початку вживання пива знизився до 10 років. Пиво небезпечне тим, що більше, ніж інші алкогольні напої, викликає звички, а пивний алкоголізм розвивається в 3-4 рази швидше і менше всього піддається лікуванню" — говориться в документі.

А.Беляков пояснив, що, за даними опитувань, 90% підлітків у віці від 13 років купують пиво саме в кіосках, особливо нічних, де продавцям здебільшого все одно, скільки років покупцеві.

"В той же час підліткам у великих магазинах, особливо торговельних мережах, купити пиво дуже важко — всі касири проходять жорсткий інструктаж щодо заборони продажу пива дітям", — наголосив автор законопроекту.

Нагадаємо, минулого місяця Президент Росії Дмитро Медведєв назвав алкоголізм "національним лихом", а медики констатували: якщо темпи розвитку алкоголізму в Росії збережуться, то через 15 років населення Росії скоротиться більш, ніж на 10 млн.

За матеріалами: «Вести» /> , ЛігаБізнесІнформ

 

Читайте также по теме