ГолосUA
12:52 06/08/2009

У Росії не було альтернативи військовим діям у Північній Осетії – В.Лоскутов

Рік тому у Росії не було альтернативи військовим діям в Північній Осетії.

Про це заявив тимчасовий уповноважений у справах РФ в Україні Всеволод Лоскутов.

“Багато років підкреслювали безальтернативність мирного шляху урегулювання конфлікту, який був у цьому регіоні. Події, які відбулись рік тому, ще раз підкреслюють нашу правоту і підкреслюють, що альтернативи мирним переговорам або мирному шляху урегулювання конфлікту немає”, — сказав він. В. Лоскутов підкреслив, що багато років Росія виступала відповідальною країною, що несе миротворчі функції в регіоні.

Окрім цього він наголосив, що грузинська сторона у конфлікті використовувала негуманні методи ведення військових дій: “Масово використовували негуманні види озброєння. Включаючи касетні боєприпаси, систему залпового вогню, п’ятисоткілограмові бомби. В результаті чого загинули сотні мирних жителів в Цхінвалі”.

За словами В.Лоскутова, у Росії не було іншого шляху забезпечити мир після конфлікту, окрім як визнати незалежною Північну Осетію та Абхазію. Він також зауважив, що Росія не вимагає від інших країн визнання незалежності цих країн:“Ми не закликаємо інші країни, не вимагаємо визнавати незалежність”.  

Нагадаємо, незалежність Північної Осетії та Абхазії визнала Росія та Нікарагуа.

К. Коваленко.

 

Читайте также по теме