ГолосUA
08:34 13/09/2010

У Росії стартував автопробіг Санкт-Петербург-Київ

Російсько-український автопробіг, присвячений 100-річчю першого автомарафона на приз імператора Миколи II, стартував в Царському Селі під Санкт-Петербургом.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі президента РФ.

Серед автомобілів, що беруть участь у пробігу, представлені сучасні машини російського та українського виробництва та автомобілі 1930-70-х років випуску. Маршрут пробігу проляже через Великий Новгород, Твер, Калугу, Брянськ і Чернігів. Очікується, що 18 вересня автомобілі завершать пробіг у Києві. Частина маршруту пройде в режимі ралі. Організатори сподіваються, що автопробіг відродить історичну гонку, яка проводилася імператорським російським автомобільним суспільством щорічно з 1910 року.

17 вересня на російсько-українському кордоні до автопробігу приєднаються президенти Росії та України Дмитро Медведєв і Віктор Янукович. «Медведєв і Янукович особисто пройдуть частина маршруту по території Росії і України за кермом автомобілів», — йдеться у повідомленні прес-служби Кремля. Після участі в автопробігу планується церемонія спільного покладання вінків до монумента в пам’ять радянських воїнів, загиблих в роки Великої Вітчизняної війни у селі Бачівськ Сумської області України.

При цьому президент Росії Дмитро Медвєдєв братиме участь у автопробігу на власному автомобілі «Побєда» 1951 року випуску, на якому він вже катав Януковича. На чому їхатиме президент України, у минулому, до речі – автогонщик, наразі невідомо.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме