ГолосUA
18:04 22/07/2010

У Росії згоріла п’ята частина врожаю

Врожай цього року в Росії вже загинув на 20 відсотках загальної площі посівів – через аномальну спеку, що утримується кілька тижнів.

Про це заявила міністр сільського господарства Росії Олена Скринник, повідомили кореспонденту ГолосUA у прес-службі міністерства.

За її словами, врожай повністю згорів на площі понад 10 мільйонів гектарів. Через це фахівці зменшують прогнози щодо врожаю, але остаточну цифру можна буде назвати лише тоді, коли погода стабілізується, зазначила міністр. Тож невідомим залишається й прогноз щодо експорту російського зерна. «В першу чергу, зусилля будуть спрямовані на те, щоб задовольнити внутрішні потреби, а потім експорт», — підкреслила Скринник.

На сьогодні через спеку у 23-х регіонах Росії оголошено надзвичайну ситуацію. Скринник заявила, що заходи уряду РФ з підтримки постраждалих від посухи регіонів «дають можливість бути впевненим у тому, що підвищення цін на продукцію не буде». Зростання цін, що відбулося останнім часом у низці регіонів, міністр назвала «спекуляцією».

Втім, чимало російських економістів через неврожай прогнозують зростання цін на основі харчові продукти вже у вересні – від 10 до 20 відсотків.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме