ГолосUA
15:48 26/01/2009

У Секретаріаті прогнозують бюджетну кризу, яка буде ще гіршою, ніж фінансова

Бюджетна криза, яку ми отримаємо, буде набагато гіршою, аніж криза валютна.

Таку думку висловив журналістам перший заступник голови Секретаріату Президента України Олександр Шлапак повідомив “Форпост“.

Згідно з даними Секретаріату Президента, станом на 21 січня 2009 року до загального фонду держбюджету надійшло лише 3,5 млрд. грн. із запланованих 16,138 млрд. грн. При цьому витрати загального фонду було здійснено на рівні 9,891 млрд. грн., що становить 56% від планового показника на січень.

За словами Шлапака, фінансування витрат на 4,2 млрд. грн. відбулося за рахунок залишків Єдиного казначейського рахунку, а 2,1 млрд. грн. – за рахунок перехідних залишків з 2008 року.

«Це означає, що ми залізли в кошти місцевих бюджетів, залізли в кошти спеціального фонду, тобто суб`єктів центральних органів виконавчої влади та інших, і просто за рахунок цього зараз поки що закрили діру. Закрили її на 9,8 млрд. гривень, тоді як фінансувати потрібно 17,5 млрд. гривень», – сказав Шлапак.

За даними Секретаріату Президента, на сьогодні пряма заборгованість бюджету із заробітної плати та соціальних виплат становить близько 130 млн. грн.

«Ця цифра збільшуватиметься», – сказав Шлапак.

 

Читайте также по теме