ГолосUA
15:34 20/01/2009

У Середземному морі перевернулось судно з нелегальними мігрантами

У Середземному морі біля берегів Тунісу перевернулось судно, на борту якого знаходилось 35 осіб, які нелегально пливли до Італії, передає Associated Press.

Декілька біженців самостійно дісталися берегів Тунісу, району курортного містечка Марса. Дані про тих, хто лишився живий, різні — це 5 чи 7 людей. Більшість же нелегальних мігрантів зникли безвісти.  

За інформацією рятувальної служби Тунісу, човен з мігрантами перевернувся внаслідок зіткнення з рифами. У район аварії був направлений військовий вертоліт, рятувальні судна Національної гвардії Тунісу. Проте з настанням ночі ніхто з пасажирів корабля знайдений не був.

Варто відзначити, що подібні трагедії трапляються у цьому регіоні досить часто. Останній такий випадок трапився у серпні минулого року, коли у центральній частині Середземномор’я затонув човен з нелегальними мігрантами, вісім з яких були врятовані мальтійськими рибалками.

Велика кількість нелегальних мігрантів намагається потрапити через Середземне море до Італії. Влада цієї країни уже повідомляла про значне збільшення кількості нелегалів і вжила ряд заходів, покликаних протистояти подібним явищам.

 

Читайте также по теме