ГолосUA
13:22 25/12/2010

У Севастополі браконьєри, вирубуючи ялинки, завдали державі збитків у 35 тисяч гривень

 

Севастопольські міліціонери виявили порушників лісового законодавства, які нанесли збитків державі на суму майже 35 тисяч гривень.

 

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

 

За словами начальника відділення дільничних інспекторів міліції УМВС України в м. Севастополі Ірини Крюгер, в період з 16 грудня по 3 січня на території міста Севастополя проводиться оперативно – профілактична операція під умовною назвою «Ялинка». Головною метою заходів є забезпечення належної охорони громадського порядку й безпеки громадян під час святкування новорічних та різдвяних свят, своєчасного вжиття попереджувальних заходів щодо недопущення несанкціонованої вирубки та реалізації хвойних дерев.

 

“За самовільну вирубку одного дерева на браконьєра очікує адміністративна відповідальність та штраф у розмірі від 85 до 170 гривень. До того ж ще додається й відшкодування заподіяної лісу шкоди, а її розмір залежить від товщини стовбура зрубаного дерева. А це може сягнути до 1607 гривень,” – наголосила Ірина Крюгер.

 

Але, незважаючи на те, що такі заходи проводяться щорічно, а відповідальність за незаконну вирубку чимала, продовжують мати місце факти несанкціонованої вирубки ялинок та сосен. Тож в період святкування Новорічних та Різдвяних свят співробітники севастопольської міліції спільно з представниками лісових господарств щоденно проводять рейди з виявлення осіб, які займаються знищенням зелених насаджень та незаконною їх реалізацією, і сьогоднішній день не виключення.

 

Перевірки проводяться на автодорогах, залізничних вокзалах та ринках, в тому числі й стихійних, місцях, де можлива реалізація “зелених красунь”. Крім того, створено 14 тимчасових постів біля лісових масивів, на яких здійснюється перевірки документів на право перевезення та реалізацію ялинок. Наразі виявлено 11 порушників лісового законодавства, які нанесли збитків державі на суму 34900 гривень. Із незаконної реалізації вилучено 496 хвойних дерев. Попереджаються і покупці “лісового” товару, яким радять обирати ялинки та сосни тільки зі спеціальним клеймом на стовбурі. Саме клеймо означає санкціоновано зрізане та спеціально приготовлене на продаж дерево.

 

Співробітники “Беркуту” УМВС України в м. Севастополі на одній із зупинок громадського транспорту міста затримали 51-річного чоловіка, який на зупинці займався незаконною торгівлею хвойними деревами. В “бізнесмена” міліціонери вилучили 152 дерева. На ялинках та соснах було відсутнє спеціальне клеймо. Сума нанесених збитків державі склала більше 10 000 гривень. Вирішується питання про притягнення чоловіка до відповідальності.

 

Наразі севастопольська міліція продовжує виявляти факти незаконної вирубки та реалізації хвойних дерев.

Читайте также по теме