ГолосUA
08:09 20/02/2011

У Севастополі масово гинуть чорні дрозди

Масова загибель птахів з невідомої причини була зареєстрована в Севастополі.

Повідомляється, що десятки чорних дроздів лежать на Камишовському шосе.

За словами орнітолога, експерта з біорізноманіття Товариства охорони птахів України Олександр Грінченко «стверджувати, що дрозди загинули від інфекції або отруїлися кормом, поки що рано. Це перелітні птахи і прилетіли вони, швидше за все, з Північної Африки, де не зареєстровані епідемії».

Відомо, що дослідженням інциденту зараз займаються лікарі Севастопольської державної ветлікарні. Перший огляд показав, що в загибелі винен, швидше за все, мороз.

Після дослідження проб тканин загиблих птахів, які були спрямовані в Сімферополь на експертизу, буде встановлено діагноз протягом тижня. А поки що рекомендується спалювати тушки мертвих дроздів.

Відомо також, що в Україні загибель чорних дроздів зафіксована вперше.

Нагадаємо, що перші повідомлення про масову загибель птахів надійшли зі штату Арканзас, США. Там упали мертвими близько 4 тисяч чорних дроздів. Пізніше аналогічні випадки відбулися в штатах Луїзіана й Кентуккі.

Подібні інциденти були зафіксовані в Канаді, Швеції, Турції, Румунії, Китаї та Італії. Ці події спровокували панічні настрої серед людей в усьому світі.

За матеріалами: Українські новини

Читайте также по теме