ГолосUA
12:06 10/07/2009

У Севастополі міліція затримала російські ракети

Українські правоохоронні органи затримали автотранспорт Чорноморського флоту Росії, що перевозив крилаті ракети без дозвільних документів.

Про це заявив керівник проекту «Флот-2017» Дмитро Тимчук, передало радіо «Свобода».

За його словами, інцидент стався 8 липня поточного року близько 18:00. Співробітники ДАІ затримали колону вантажних автомобілів Чорноморського флоту Росії. До її складу входили 3 ракетовози на базі автомашини «КрАЗ» у супроводі озброєної охорони — військовослужбовців ЧФ Росії, а також пожежний спецавтомобіль. Машини перевозили по території регіону під закритим тентом великогабаритний вантаж.

За словами Д.Тимчука, це були крилаті ракети типу «Малахіт» або «Терміт», які перевозили на ракетно-технічну базу ЧФ Росії в селі Сахарна Голівка на околиці міста.

Правоохоронці склали акт щодо порушень Чорноморським флотом Росії вимог статті 15 Угоди «Про статус і умови перебування ЧФ РФ на території України» від 1997 р. Автоколона з ракетами повернулася до місця свого базування.

Факт затримання правоохоронцями російських автомобілів з крилатими ракетами підтвердили в міських управліннях МНС та МВС у Севастополі. Командування Чорноморського флоту Росії інцидент поки-що не коментує.

 

Читайте также по теме