ГолосUA
07:24 08/08/2010

У Севастополі врятували дельфіна, котрий сам приплив по допомогу

У Севастополі співробітники науково-дослідного центру Збройних Сил України «Державний океанаріум» врятували хворого дельфіна, котрий сам приплив по допомогу.

 Про це повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції.

Відповідно до інформації, хвору афаліну виявили неподалік вольєрів, в яких знаходяться дельфіни океанаріуму. «Дельфін насилу тримався на воді, намагаючись покласти голову на сітку вольєру. Він дав себе оглянути», — розповіли у відомстві.

Після огляду з’ясувалося, що дельфінові 10-15 років, він важко дихав та мав набряк лівого плавника, від чого плавник не рухався. За словами фахівців, подальше перебування тварини у природному середовищі неминуче призвело б до його загибелі.

Фахівці прийняли рішення про вилучення афаліни із природного середовища для надання екстреної медичної допомоги.

У присутності представників Державної екологічної інспекції в Севастополі тварину помістили в спеціальне приміщення та провели реанімаційні заходи.

Нині дельфін перебуває на карантині та проходить лікувальний курс щодо стабілізації стану здоров’я, який оцінюється як задовільний.

Додамо, що в Криму діють три центри порятунку дельфінів, створені на базі дельфінаріїв: в Євпаторії (Донузлав), в Севастополі (Артбухта) і в Карадазькому природному заповіднику. У цих центрах організовані мобільні загони з необхідним набором устаткування та матеріалів, які за сигналами громадян або екологічних служб, виїжджають на місця та проводять необхідні роботи.

За матеріалами: Новости Крыма.

 

Читайте также по теме