ГолосUA
10:45 18/09/2010

У шкільній їдальні Криму — нове санітарне порушення

У шкільній їдальні Керчі санепідеміологи знайшли порушення

У Керчі спеціальна комісія, до якої увійшли співробітники санітарно-епідеміологічної станції, знайшла порушення у 22-х шкільних їдальнях міста.

 Про це повідомив головний санітарний лікар міста Іван Ковальчук.

За його словами, в ході перевірок шкільних їдалень міста поряд з позитивними тенденціями були знайдені і порушення, за якими складено 5 протоколів.

«Серед грубих порушень комісією виявлено неправильне зберігання продуктів харчування, а саме — порушення товарного сусідства, на кухні не промаркований обробний інвентар, а в деяких їдальнях ми виявили відсутність документації на продукцію», — розповів посадовець і додав, що всім працівникам харчоблоків, якіпорушили санітарні норми, виписані штрафи.

Нагадаємо, учні молодших класів євпаторійської школи № 12 отруїлися під час обіду в шкільній їдальні. За словами батьків постраждалих дітей, більшість отруєних їли на обід в їдальні макарони по-флотськи. Протягом двох днів — 10 та 11 вересня — були госпіталізовані 67 дітей.

За попередніми даними, причиною масового отруєння школярів стало порушення технології приготування їжі. 15 вересня 20 дітей, що перебувають на лікуванні в лікарні з кишковою інфекцією, відпустили додому.

За даними головного санітарного лікаря України Сергія Риженко, у зв’язку з тим, що трапилося позапланові перевірки шкільних харчоблоків очікуються не тільки в самій Євпаторії, але і по всій Україні. Паралельно протягом місяця буде повністю переглянуто і шкільне меню.

За матеріалами: Новости Крыма

  />  

Читайте также по теме