ГолосUA
13:45 23/05/2010

У школах та вишах Черкащини слухатимуть аудіо-версію Шевченкового «Кобзаря» — Томенко

Школи Черкащини отримали тисячу примірників аудіо-версії першого видання «Кобзаря» Тараса Шевченка.

Про це під час прес-конференції повідомив заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко, передав кореспондент ГолосUA.

«Ми довго думали, що варто було на Черкащині зробити в цей день, який подарунок подарувати жителям області. І вирішили, що подаруємо школам аудіо-диски з творами, що увійшли до першого видання «Козаря» 1840 року, у виконанні видатних українських митців різних епох. Там всього було вісім творів. І їх читають або співають класики, корифеї української культури», — пояснив М. Томенко.

За його словами, у кожній школі Черкаської області, а також у кожному вищому учбовому закладі буде такий диск. Це стало можливим за сприяння благодійного фонду «Справедлива країна».

«Ми кілька речей почистили. Диск починає Марко Кропивницький, який «Думи мої» читає. Це запис 1906 року. Потім Оксана Петрусенко співає – запис 1937 року, запис Бориса Гмирі 1964 року, Ольги Кусенко, Наталі Ужвій та Олексія Петренка. Цей диск за нашим задумом не тільки ретранслює Шевченка голосами класиків, а й дає можливість молоді, коли вони вивчають чиюсь творчість, реально почути голоси цих людей», — розповів М. Томенко. Поки що наклад диску — 1000 примірників, але М. Томенко планує його збільшувати.

В. Середа />  

Читайте также по теме