ГолосUA
10:17 30/09/2009

У Сімферополі помер віце-консул КНР

Вчора, 29 вересня, в лікарні Сімферополя від травм, отриманих в дорожньо-транспортній пригоді, помер віце-консул посольства Китайської Народної Республіки в Україні Ву Гуан.

Нагадаємо, ДТП сталося 24 вересня на трасі Ялта–Севастополь. За інформацією прес-служби МНС, водій автомобіля ВАЗ-2107, порушивши правила дорожнього руху, не пропустив колону машин у супроводі ДАІ і зіткнувся з легковим автомобілем Mercedes, що належить посольству КНР. В результаті ДТП водій "Жигулі" загинув, ще шестеро оіб з травмами різної тяжкості було госпіталізовано в лівадійську лікарню.

Серед постраждалих виявилися віце-консул і військовий аташе посольства КНР в Україні. Вони знаходилися в кортежі китайської делегації на чолі з членом політбюро ЦК Компартії Китаю, секретарем міського партійного комітету Шанхая Юй Чженшеном. Делегація перебувала в Криму з дводенним ознайомчим візитом і прямувала з Ялти до Сімферополя.

Пізніше віце-консул був транспортований до Сімферополя у республіканську клінічну лікарню ім. Семашко у відділення нейрореанімації.

"Він двічі був оперований, оглянутий головним нейрохірургом України Євгеном Педаченком",– повідомив міністр охорони здоров’я Криму Сергій Доніч.

За його словами, за добу стан постраждалого почав погіршуватися, тому що, як правило "на четверту добу виникає посилення набряку мозку". На жаль, врятувати китайського дипломата медикам не вдалося.

За матеріалами: «Коммерсант-Украина»

 

Читайте также по теме