ГолосUA
14:37 21/12/2009

У справі Дем’янюка суд почав допитувати свідків

Сьогодні в Мюнхені поновився судовий процес у справі Джона (Івана) Дем’янюка, який раніше був відкладений через погане самопочуття обвинуваченого.

Засідання почалося із заслуховування свідків обвинувачення. Зокрема 87-річний чоловік з Нідерландів описав суду вбивство своїх батьків в концентраційному таборі Собібор і свою втечу з табору.

Сам 89-річний Дем’янюк, якого звинувачують в причетності до знищення 27900 увязнених Собібора, де він служив охоронцем, присутній на засіданні в інвалідній колясці. У залі суду він за звичаєм мовчав і не розплющував очей.

Нагадаємо, що на початку грудня 2009 року у Дем’янюка було діагностовано інфекційне захворювання, що супроводжувалося невеликою температурою, через що він не зміг з’явиться до суду, а сам процес був тимчасово припинений.

Адвокат Дем’янюка повідомив, що його підзахисний почувається краще. Раніше захист не раз вказував на похилий вік і поганий стан здоров’я підсудного, вимагаючи не проводити процес. Проте конституційний суд прийшов до висновку, що Дем’янюк досить здоровий, щоб бути присутнім на засіданнях.

За матеріалами: Лента.ру

 

Читайте также по теме