ГолосUA
10:13 13/11/2009

У справі з розбещенням дітей в «Артеку» викрали документи

У скандальній історії з розбещенням неповнолітніх співробітником дитячого табору «Артек» Дмитром Полюховичем, а також деякими депутатами від БЮТ з’являються нові подробиці.  

Днями Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу у зв’язку з викраденням важливих документів, що стосувалися розслідування фактів содомії по відношенню до дітей в «Артеку». Справи розслідували правоохоронні органи Криму на початку 2000-х років. Ці матеріали знадобилися ГПУ для розслідування нинішньої справи педофілів.  

Як повідомили в ГПУ, у 2000 році кримська міліція порушила дві фактові, тобто, не проти конкретних осіб, справи за ст. 122-2 попереднього Кримінального кодексу — за содомію щодо неповнолітніх (у теперішньому кодексі такої статті немає). Розслідування результатів не принесло, проте справи закриті не були.

Коли з’явилася історія з педофілами, слідчо-оперативна група вирішила переглянути матеріали минулих років. Але в Київ документи передали не фельд’єргерським зв’язком (доставка кореспонденції спеціальною озброєною службою), а скористалися послугами провідника поїзда «Сімферополь-Київ». Коли поїзд прийшов зустрічати працівник прокуратури, провідник заявив, що вже віддав документи людині з ГПУ.

Прес-секретар прокуратури АР Крим Наталя Бояркіна підтвердила, що 6 листопада прокурор Криму Володимир Бойко порушив кримінальну справу за фактом зникнення документів його відомства.

«Вони не мають відношення до справи педофілів в «Артеку». Їх передавали з нашого архіву в Київ за запитом ГПУ. Зниклі справи вже відновлені, інших обставин справи поки-що повідомити не можу», — сказала вона.

За матеріалами: «Сегодня»

 

Читайте также по теме