ГолосUA
14:34 21/08/2010

У США лютує сальмонельоз

У Сполучених Штатах — спалах сальмонельозу, через що з продажу масово вилучаються курячі яйця.

За даними лікарів, 13 тисяч людей страждають від харчового отруєння сальмонелою, яке може мати летальні наслідки. Санітарні служби виявили дві ферми в Айові, які можуть бути джерелом поширення захворювання.

Переполох почався минулого тижня, коли один із виробників "Wright Country Egg" відкликав з продажу 380 мільйонів яєць. Тепер уже друга компанія з Айови "Hillandale Farms" вдалася до подібних дій і вилучила з продажу 170 мільйонів яєць.

Аналізи, проведені Харчовою і фармакологічною адміністрацією США, виявили на обох фермах бактерію сальмонели одного виду.  /> Ті ферми постачають свою продукцію у супермаркети, ресторани та виробникам харчових продуктів по всій країні.

Наразі достеменно невідомо, скільки саме людей підхопили сальмонелу внаслідок цього спалаху. Зазвичай у США на квартал реєструють приблизно 700 випадків зараження сальмонелою. З травня цього року ця цифра зросла до майже 2000.

Отруєння сальмонелою зазвичай призводить до сильного проносу, болю в животі та рвоти. Смертельною ця хвороба може стати для ослаблених і вразливих пацієнтів, таких, як діти та люди похилого віку.

За матеріалами: Бі-Бі-Сі 

Читайте также по теме