ГолосUA
08:30 11/09/2010

У США сьогодні згадують трагедію 11 вересня 2001 року

У США сьогодні згадують жертв трагедії 11 вересня 2001 року.

За сумною традицією, заходи в пам’ять жертв трагедії почалися з хвилини мовчання о 08:46 за часом Східного узбережжя США (15:46 за київським часом). У цей момент рівно дев’ять років тому перший з викрадених терористами літаків протаранив північну башту Всесвітнього торгового центру (ВТЦ) у нижній частині Манхеттена.

На місці зруйнованих веж-близнюків буде оголошено список імен загиблих, як у Нью-Йорку, так і в результаті наступних за першим терактами катастроф літаків у Вашингтоні та поблизу міста Шенксвіля (штат Пенсільванія).

Незважаючи на те, що з моменту терактів пройшло дев’ять років, американське суспільство знову схвильоване подіями, пов’язаними з цією сумною датою.

На початку серпня міська комісія Нью-Йорка схвалила проект будівництва ісламського культурного центру і мечеті недалеко від "граунд-Зіро", місця зруйнованих веж-близнюків.

Нещодавно пастор протестантської церкви зі штату Флорида оголосив про наміри провести акцію спалення кількох екземплярів Корану, якщо майбутня мечеть не буде перенесена. З вимогою не допустити цих дій, які можуть викликати вибух протистояння прихильників ісламу і інших віросповідань, сплеск насильства і численні вбивства, до адміністрації Обами звернулися представники урядів багатьох країн світу, міжнародних і релігійних організацій.

Нагадаємо, що у результаті терактів 2001 року, за останніми даними, 2977 чоловік (не рахуючи 19 терористів) загинули і понад шести тисяч постраждали. Серед загиблих — громадяни більше 90 країн світу.

За матеріалами: Кореспондент

 

Читайте также по теме