ГолосUA
09:36 26/07/2009

У США з початку року стали банкрутами 64 банки

Число збанкрутілих банків в Сполучених Штатах з початку 2009 р. досягло 64 після того, як місцеві регулятори 24 липня ц.р. закрили ще сім регіональних фінансових установ.

У штаті Джорджия ліцензії були відкликані відразу у шести банків, хоча всі вони були філіями однієї банківської групи — Security Bank Corporation. У Джорджиї, таким чином, в поточному році розорилися вже 16 банків — найбільший показник по окремих штатах.

Ще один банк, закритий місцевими органами з нагляду над банківською системою, знаходиться в штаті Нью-Йорк. Waterford Village Bank з Кларенса став першим банком цього штату в 2009 р., який припинив свою діяльність по розпорядженню властей через фінансове неблагополуччя.

Федеральна корпорація страхування депозитів (FDIC) у всіх випадках призначалася ліквідатором активів банків, що лопнули, і успішно відшукала для них покупців — банки State Bank and Trust Co. (Джорджія) і Evans Bank (шт.Нью-Йорк). Страховою гарантією FDIC покриваються банківські внески розміром до 250 тис. дол.

Банкрутства американських регіональних банків цього року обійшлися фонду страхування депозитів FDIC вже більш ніж в 14 млрд дол. У 2008 р. відповідні втрати резервів федеральної корпорації склали 17,6 млрд дол.

За весь минулий рік число закритих регуляторами банків в США склало 25, а в 2007 р. — лише 3.

За матеріалами РБК-Україна

 

Читайте также по теме