ГолосUA
13:46 03/07/2010

У столиці не тримають більше безпритульних за гратами

У Києві з приймача-розподільника виходять на свободу люди, затримані за підозрою в бродяжництві.

Про це повідомив прокурор Дарницького району міста Києва Володимир Петраковський.

За його словами, виконуючи рішення Конституційного Суду, прокурор Києва Юрій Ударцов доручив прокуратурі Дарницького району, на території якої розміщується приймач-розподільник, здійснити контроль за виходом затриманих зі спецзакладу.

Станом на п’ятницю в приймачі-розподільнику в Києві перебували 113 людей, яких було затримано за підозрою в занятті бродяжництвом і які перебували в приймачі за рішенням суду строком до 30 діб.

Наразі приймач уже залишили 49 осіб. Найближчим часом будуть підготовлені також документи на вихід інших людей із приймача-розподільника. Їм буде повернено речі, що були при них на момент затримання, а також кошти, якщо такі були.

Приймач-розподільник перебуває у віданні Головного управління МВС України в Києві. Прокуратура Дарницького району столиці виконує контрольну функцію в його роботі.

1 липня Конституційний Суд оприлюднив рішення, згідно з яким визнано неконституційним затримання і тримання в спеціально відведених для цього приміщеннях осіб, яких підозрюють у занятті бродяжництвом, терміном до 30 діб за вмотивованим рішенням суду.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна />  

Читайте также по теме