ГолосUA
11:14 18/01/2011

У столиці почали готуватися до відзначення річниць початку ВВВ та визволення Києва від фашистів

 

 

У столиці розпочалася підготовка до відзначення у 2011 році 70-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни і героїчної оборони Києва та 70-ї річниці визволення Києва від фашистських загарбників у 2013 році відповідно.

 

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов підписав розпорядження, яким затвердив відповідний план заходів, повідомила прес-служба КМДА.

 

Як повідомив заступник голови КМДА Леонід Новохатько, розпорядженням передбачається проведення ритуалів пам’яті, урочистих зборів громадськості, святкових концертів, зустрічей керівників міської влади з ветеранами, відвідання місць історичних битв та боїв, привітання ветеранів війни в лікарняних та соціальних закладах, нагородження ветеранів війни державними нагородами та відомчими відзнаками.

 

Також профільні служби упорядкують та підтримуватимуть у належному стані меморіали, пам’ятники й місця поховань загиблих воїнів та жертв нацизму. Низка заходів відбуватиметься поблизу колишніх оборонних об’єктів Київського укріпрайону – «Поясу бойової слави».

 

Крім того, визначені й окремі завдання щодо посилення уваги до ветеранів війни. Зокрема, спільно з ветеранськими організаціями буде надаватися ефективна адресна допомога ветеранам, насамперед одиноким та малозабезпеченим. У міській адміністрації також шукатимуть можливості збільшити видатки на придбання путівок для санаторно-курортного лікування ветеранів війни та праці. Також на 2011 рік заплановано розробити проект програми «Доступні ліки» та розвивати інші соціальні проекти щодо забезпечення ветеранів війни медикаментами, належним медичним обслуговуванням ветеранів.

 

Читайте также по теме