ГолосUA
11:43 27/04/2010

У столиці відкрився Національний центр підтримки електронного врядування

У Києві у приміщенні «Укрпошти» відкрився Національний центр підтримки електронного врядування.

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

За словами міністра Кабінету міністрів Анатолія Толстоухова, який був присутній на відкритті центру, його поява є шляхом до інформаційного простору. «Те, що зараз відбувається, це шлях до інформаційного простору, це шлях назустріч глобальному, це демонстрація того, що держава, громадянське суспільство мають стати якісно іншими», — сказав він.

Створення центру є забезпеченням коодинаційно-організаційної, досслідницької, експертної, просвітницької, навчально-методичної підтримки органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, бізнесу і громадських організацій із впровадженням та застосуванням технологій електронного врядування. Пріоритетним завданням центру є вивчення та узагальнення сучасного світового досвіду щодо надання державних послуг.

За словами А. Толстоухова, найближчим часом урядовий комітет з питань реформ планує розглянути питання щодо розвитку подібних центрів у регіонах. У свою чергу генеральний директор «Укрпошти» Євген Заяць зазначив, що у 2006 році перший такий центр регіонального рівня був створений у Криму у місті Судак.

О. Радченко

 

Читайте также по теме