ГолосUA
13:17 07/02/2011

У столиці зафіксовано численні випадки отруєнь домашніх тварин

У столиці зафіксовано численні випадки отруєнь домашніх тварин — ветеринари радять пильно стежити за улюбленцями під час прогулянок на вулиці.

Про це пише видання “Сегодня”.

У центрі, в районі Павловського скверу, отруїлися під час прогулянки відразу кілька собак. Серед них і ретрівер прес-аташе посольства США Джеймса Вольфа. Господарі вже написали заяви в міліцію. Місцеві кажуть, що незадовго до трагедії бачили біля скверу машину, з якої і могли розкидати отруту, пише видання.

Неподалік від скверу живе актриса Ольга Сумська. «Так, тут нещодавно загинуло декілька доберманів і лабрадорів. Шкода їх дуже. Але у нас розвелося багато безпритульних собак, які не дають проходу. Можливо, отрута призначалася їм», — розповіла вона.

Але у мерії можливу причетність до отруєнь заперечили. «Притулок для тварин у Бородянці за кожну спійманого цуцика отримує 450 грн. Який їм сенс труїти? Випадок в Павловському сквері далеко не перший. За 2010 рік до нас звернулося 165 киян зі скаргами на цькування тварин. Думаю, цим займаються противники тварин», — розповіла начальник Центру ідентифікації тварин Світлана Берзіна.

Ветеринари радять не відпускати тварин з повідця і пильно стежити за тим, що підбирає пес.

Читайте также по теме