Співробітники відділу ветеринарної міліції з 15 по 18 червня перевірили 52 торгові точки з приготування і реалізації шаурми і курей-гриль у столиці. В результаті перевірок припинена діяльність половини з них.
Про це повідомила прес-служба ГУ МВС України в Києві.
Крім того, стосовно порушників складено 85 адміністративних протоколів за статтею 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Також вилучено з обігу й утилізовано понад 1 тонну неякісної продукції, вилучено 12 комплектів обладнання для приготування шаурми, винесено 36 розпоряджень про усунення виявлених порушень, а 23 людини, що торгували продуктами в невстановлених місцях — затримані й доставлені до райуправління.
У повідомленні також йдеться про те, що дуже часто такі суб’єкти господарювання працюють без будь-яких дозвільних документів, готують з сировини невідомого походження і сумнівної якості.
«Деякі підприємці використовують пристрої для приготування цієї продукції, які працюють на газовому устаткуванні, що вже само по собі становить загрозу для людей. Крім того, їжу готують в умовах абсолютної антисанітарії», — зазначили в прес-службі столичного управління міліції.