ГолосUA
10:20 20/03/2009

У суботу опублікують закон про імпічмент

Закон «Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» буде опублікований і набуде чинності 21 березня.

Про це повідомив голова парламенту Володимир Литвин сьогодні на засіданні парламенту. За його словами, сьогодні закон не був опублікований з технічних причин.

Нагадаємо, 15 січня Верховна Рада прийняла цей закон, яким, зокрема, регулюється правовий статус і порядок діяльності тимчасових слідчих комісій, тимчасових спеціальних комісій і спеціальної тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування під час процедури усунення Президента України з поста в порядку імпічменту.

24 січня 2009 року законодавчий акт був підписаний Литвиним і переданий на підпис Президентові Віктору Ющенку. У лютому Ющенко повернув зі своїми пропозиціями цей закон для повторного розгляду ВР. 3 березня парламент подолав президентське вето на закон про ТСК. За відповідне рішення тоді проголосував 391 депутат з 439 зареєстрованих в залі.

У відповідності до українського законодавства, у разі непідписання главою держави закону, стосовно якого було подолано вето, він публікується за підписом спікера.

 

Читайте также по теме