ГолосUA
07:02 29/03/2010

У Сумах через бродячих собак оголосили надзвичайний стан

У Сумах оголосили надзвичайний стан – через рекордну кількість бродячих собак. У міській раді кажуть, що у місті зараз нараховується близько чотирьох тисяч безпритульних тварин, які з початку цього року покусали 180 людей, серед яких третина – діти.

Коштів у міському бюджеті для того, щоб відловлювати псів і стерилізувати немає, тому влада сподівається, що після запровадження надзвичайного стану такі фінанси будуть виділені.

Ніяких обмежень для городян надзвичайний стану у Сумах не передбачає. Ідеться радше про наміри влади вживати надзвичайних заходів для того, щоб постраждалих від безпритульних тварин було менше.

До цього час тварин відловлювали і присипляли спеціальними ін’єкціями. Однак захисники тварин звернулися до прокуратури з вимогою заборонити евтаназію, бо, за їхніми словами, це не гуманно. Прокуратура стала на бік захисників тварин, але це призвело до того, що півтора роки кількість бездомних тварин не контролювали.

На підприємстві «Сумижитлолкомсервіс» намагалися побудувати притулок для котів та собак. Але через відсутність нового бюджету на 2010 рік коштів на таке будівництво не знайшлося.

Тепер комунальники міста хочуть продовжити практику відловлювання псів, але просять мерію виділити наряд міліції, щоб уникнути сутичок із захисниками тварин.

Міська влада Сум сподівається, що кошти роботи, пов’язані із виловлюванням собак, надійдуть з спеціального фонду обласного бюджету. Комунальники знову усиплятимуть тварин.

За підрахунками фахівців, зараз на території міста — близько 4 тисяч безпритульних собак, але якщо й далі бездіяти, через 2-3 місяці їх може бути в 6 разів більше. Бо саме навесні у тварин розпочався так званий «романтичний період».

За матеріалами: ВВС />  

Читайте также по теме