ГолосUA
08:24 26/03/2009

У Сумах гуманно вбиватимуть бродячих тварин

КП «Сумижитлокомсервіс» з 1 квітня запровадило гуманний метод умертвіння бродячих тварин, замінивши транквілізацію евтаназією.

Про це повідомив директор підприємства Дмитро Сіденко, передало інтернет-видання «Українські новини».

За його словами, відповідно до вимог ветеринарної служби, підприємство запроваджує на території Сум гуманний метод умертвіння тварин, який виключає передсмертні страждання. При цьому методі тварині вколюється препарат, який її присипляє, а потім вводиться ще один, який убиває.

Раніше використовувалася транквілізація, під час якої тварині вводився препарат, який блокує органи дихання, внаслідок чого вона, перебуваючи у свідомості, помирала від задухи. Однак прокуратура Сум заборонила транквілізацію через надмірну жорстокість.

Тепер бригади «Сумижитлкомсервісу» виїжджатимуть за заявками ЖЕКів і жителів і відловлюватимуть бродячих тварин. /> Кілька днів тварини перебуватимуть на території тимчасового утримання, де кваліфікований ветеринар дасть висновок про стан їхнього здоров’я. «Рішення про долю кожної тварини прийматиметься комісійно», — сказав Сіденко.

Крім того, про виловлених тварин буде проінформовано населення через сайт товариства захисту тварин «Притулок» і газету міськради.

Охочі зможуть забрати додому тих, що сподобалися. За даними Сіденка, у Сумах близько 20 тис. бродячих тварин.
«Сьогодні міськрада виділила 120 тис. гривень на евтаназію», — наголосив він. З його слів, цих грошей вистачить на те, щоб без страждань відійшли в інший світ 1,5 тис. тварин.

 

Читайте также по теме