ГолосUA
12:52 08/02/2011

У Тернополі перевізники влаштували страйк

8 лютого незадоволені ціною на проїзд у місті Тернополі перевізники зупинили частину маршрутів та оголосили страйк.

Про це повідомила прес-служба Тернопільської міської ради.

Страйкують лише два перевізника, приблизна кількість одиниць транспорту в межах 50, а це менше 1/4 від загальної кількості. Перевізники в черговий раз вимагають підняти тарифи на перевезення пасажирів до 2 грн. 50 коп. Іншою вимогою перевізників є перегляд умов конкурсу на перевезення пасажирів, котрий оголосила міська рада.

Конкурс, що оголосила міськрада зобов’язує перевізників перевозити пільгові категорії пасажирів, без обмеження в їх кількості. Також, передбачено встановлення у маршрутках GPS навігаторів та спеціальних пристроїв для контролю графіків руху та якості перевезення пасажирів. Окремі перевізники проти.

Крім того, міська рада вимагає забезпечити від водіїв маршруток дотримання законодавства щодо заборони куріння, розмов по мобільному телефону під час перевезення пасажирів. Не всі перевізники згідні з цими вимогами.

Умови конкурсу були оголошені після громадських обговорень, за участю перевізників та громадськості, погоджені антимонопольним комітетом та затверджені виконавчим комітетом міськради.

“Тернопільська міська рада відкрита для ведення конструктивного діалогу з перевізниками, але в прийнятті своїх рішень вона буде керуватись виключно інтересами громади міста, а не окремих представників транспортного бізнесу”, — сказано у повідомленні міськради.

Читайте также по теме