ГолосUA
18:18 12/11/2009

У центрі міста Ромни вибухнула міна часів війни

У м. Ромни (Сумська обл.) фахівці 2-го спеціального регіонального центру швидкого реагування МНС України підірвали 82-міліметрову мінометну міну часів Другої світової війни.

Про це повідомила прес-служба міністерства надзвичайних ситацій.

За словами помічника начальника 2-го СРЦБР МНС України зі зв’язків з громадськістю Валерія Шокутько, міну виявили в густонаселеному мікрорайоні. Обстеживши небезпечну знахідку, піротехніки прийшли до висновку, що транспортувати міну не можна. Корпус небезпечної знахідки роз’їла іржа, її підривник мав пошкодження. Міна могла вибухнути у будь-який момент. Спеціальна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалила рішення підірвати міну на місці знахідки.

Людей з довколишніх будинків вивели на вулицю і відвели на безпечну відстань. У мікрорайоні відключили газ, а міліція оточила небезпечну будівлю навчального корпусу.

"Співробітники Головного управління міського господарства привезли 30 мішків піску, якими обклали міну з усіх боків. У районі надзвичайної події чергувало декілька бригад лікарів швидкої медичної допомоги. Заклавши вибухівку і відійшовши на безпечну відстань, піротехніки підірвали міну. Потерпілих немає", — сказав В.Шокутько.

За матеріалами: РБК-Україна

 

Читайте также по теме