ГолосUA
16:09 12/05/2010

У цьому році на Черкащині було вже 22 лісові пожежі

Цього року на Черкащині вже сталося 22 пожежі, якими знищено майже 2 гектари лісу.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у Головному управлінні МНС України в Черкаській області.

За минулий рік на території Черкаської області у лісових масивах виникло 433 пожежі, через які було знищено 68,98 га лісу.

Щоб з’ясувати реальний стан справ, а також, як здійснюється профілактична робота в лісових масивах з настанням пожежонебезпечного періоду, працівники Головного управління МНС України в Черкаській області провели рейдові перевірки всіх лісових пожежних станцій.

За словами прес-секретаря управління Костянтина Проценка, саме через людський фактор стається близько 70 % лісових пожеж. Залишене багаття, недбало кинутий недопалок, самовільне спалювання стерні, узбіч доріг, сухої трави чи очерету ― це найпоширеніші причини стихійного лиха.

Найбільше занепокоєння у рятувальників викликають хвойні ліси, адже багаторічне скупчення хвої та наявність смоли стають найкращим підгрунтям для виникнення і розповсюдження пожежі. “Проблемними” є лісові насадження Черкаського, Чигиринського, Золотоніського, Корсунь-Шевченківського, Смілянського і Канівського районів.

На Черкащині лісами охоплено 445 тисяч гектарів землі, за їх збереженням слідкує 10 державних лісових господарств, функціонує 23 лісових пожежних станцій. Саме на них лягає найбільша відповідальність за збереження лісів від пожеж.

В. Середа

 

Читайте также по теме