ГолосUA
16:05 25/03/2010

У цьому році вступники здаватимуть тести та показуватимуть атестат, у наступному — випускні іспити — Табачник

Вступну кампанію 2010 року буде реформовано у кількох напрямах. Про це повідомив міністр освіти та науки Дмитро Табачник на зустрічі спілки ректорів вищих навчальних закладів, що відбулась 25 березня у приміщення КНУ Шевченка, передав кореспондент ГолосUA.

Було зазначено, що систему ЗНО неприпустимо абсолютизувати, а тому до максимальних 600 балів за три тестових екзамени буде додано середній бал атестату абітурієнта за 200-бальною шкалою, а також одну з інших форм оцінювання — співбесіду, шкільну рекомендацію, творче есе тощо. Термін дії сертифікату ЗНО планують подовжити до трьох років з правом щорічного перескладання для поліпшення балу.

Також буде обмежена кількість навчальних закладів та спеціальностей, на які дозволяється одночасно подавати документи: 5 вищих навчальних закладів по 3 напрями підготовки у кожному. Прохідний рівень тестування — 124 бали.

Щодо мови, якою складатимуться тести, то вона відповідатиме тій, яка вивчалася у школі. Те саме стосується і екзамену з рідної мови.

Міністр пообіцяв збільшити кількість держзамовлення до 95% з їх розподіленням відповідно до регіональних потреб.

А. Твердохліб.

 

Читайте также по теме