ГолосUA
10:31 08/03/2010

У Туреччині стався землетрус — щонайменше 38 людей загинуло

За даними сейсмологічної обсерваторії Босфорського університету, поштовх магнітудою 6,0 був зареєстрований о 4:32 в провінції Елязиг.

Кількість жертв сильного землетрусу на сході Туреччини зросла до 38, повідомив у прямому ефірі місцевого телебачення мер повіту Кованджілар.

Раніше урядовий департамент з надзвичайних ситуацій повідомляв, що в результаті землетрус загинули 20 людей, близько 60 отримали поранення.

Землетрус відчувався в багатьох районах східної Туреччини.

З часу першого підземного поштовху в регіоні зафіксовано понад 10 землетрусів меншої магнітуди, повідомляють сейсмологи.

У трьох селах, які найбільшою мірою постраждали від землетрусу, є серйозні руйнування, повідомляє телеканал NTV з району ПП.

Під завалами житлових будівель в селі Окчулар, де землетрус відчувався найбільше, знаходяться люди, рятувальники намагаються витягти їх. З Анкари в район землетрусу направлені бригади рятувальників. Туди ж вилетіли чотири міністри.

За останніми даними, які в прямому ефірі передають місцеві телеканали, в результаті землетрусу зруйновано близько 30 будинків.

Землетруси в Туреччині відбуваються досить часто. Найсильніші з них магнітудою 7,4 відбулися в серпні та листопаді 1999 року і забрали життя близько 18 тисяч людей.

За матеріалами: РИА Новости />  

Читайте также по теме