ГолосUA
13:57 04/07/2010

У Варшаві збирають гроші на усунення наслідків повеней

У Варшаві на Замковій площі проходить акція, організована Великим Оркестром святкової допомоги, на зібрані кошти організатори хочуть купити обладнання для усунення наслідків повеней.

Про це йдеться у польському виданні “Gazeta wyborcza”.

Біля Старого міста добровольці ВОСД також збирають гроші і тим, хто вирішив щось пожертвувати, дарують характерні оркестрові серця, але не традиційно червоного кольору, а синього, що символізують колір води. Поза польською столицею акція охопила всю країну. У всіх містах, районах і провінціях існують точки, у яких добровольці Великого Оркестру збирають кошти з ранку і до 19.00.

“Ми думаємо про майбутнє. Багато неурядових організацій відреагували чудово, допомогли постраждалим від повеней, служби екстреної допомоги відгукувалися. Ми вирішили зробити те, що ми можемо робити краще за інших, а саме: організувати збір на придбання обладнання. Обладнання буде йти головним чином до відділів професійних та добровільних пожежних або людей, які знають, що з ним робити, як його використовувати. 26 000 злотих ми вже нарахували”, — сказав голова ВОСД Юрек Овшяк.

Нагадаємо, що нещодавно Польща стала жертвою нищівних повеней, внаслідок яких загинуло щонайменше 16 людей, і збитки від них оцінюються у 2,5 мільярда євро.  

А. Штепура

 

Читайте также по теме