ГолосUA
17:52 23/01/2009

У Великій Британії прогнозують дефолт

Рецесію, яку Великобританії передрікали експерти, у п’ятницю підтвердило національне статистичне відомство, тим часом серед політиків та економістів вже говорять про загрозу дефолту. />  

Про це повідомила «Німецька хвиля».

Уже кілька тижнів поспіль британська опозиція попереджає, що економічна криза у Великій Британії наблизилася до межі, за якою можливий навіть дефолт. Та й сам уряд визнає, що кризовий розвиток подій у країні гірший, ніж в усій Європі.

Це підтверджують найсвіжіші дані, щойно оприлюднені Департаментом державної статистики. На думку експертів, ці дані навіть ще гірші від очікуваних. Головний висновок – лише за останні три місяці обсяг внутрішнього валового продукту скоротився на півтора відсотки. Такого не було двадцять вісім років.

Ланцюгова реакція почалася тоді, коли британські банки припинили видавати кредити підприємцям. Це спочатку сильно вдарило по будівельній галузі, а потім досить швидко поширилось на усю економіку країни. Головний керуючий Англійським банком Мервін Кінг попереджає, що криза поглиблюватиметься протягом, щонайменше, першої половини 2009-го року з подальшим падінням виробництва.

Мервін Кінг вважає, що головні заходи, здійснені урядом з метою подолання кризи, не дали жодних позитивних результатів. Одним із найдієвіших, на думку головного банківського авторитету країни, буде більший контроль держави над інфляційними процесами та викуповування деяких важливих активів у приватного сектора британської економіки.

 

Читайте также по теме